Koekeloere.jouwweb.nl
Home » dagboek » dinsdag

dinsdag

Dinsdag. De ochtend begint weer vroeg. Ik uit bed, Teun wakker maken deel 1, ik aankleden en opfrissen, Teun wakker maken deel 2. Jet uit bed, Teun kleed zich weer een superrrr traag aan. Maar wel helemaal zelf, dat moet ook gezegd.

                Om 7.30 arriveert het eerste baby’tje weer, die van 4 maanden. Wat een lekker kind ook hè. Zit volop te brabbelen tot ze ineens tot de ontdekking komt dat ze toch wel moe is. Dan kan ze pas sinds kort, dat brabbelen, leuk om dat allemaal van dichtbij nog en keer te mogen mee-beleven.

                Vandaag blijft het bij dit ene kindje. Met mijn eigen kinderen zet ik de dagritme kaarten klaar. Dit geeft hen wat houvast in een dag die drukker is dan deze en herkenning op rustigere dagen. Teun vraagt weer of hij mag knutselen : “Mam, ik heb een plan! Met proppen!” Het zal mij benieuwen, maar ik zeg: “Laat maar weten als je iets nodig hebt.” Binnen de kortste keren ligt de hele kamer bezaaid met proppen. “Mam, we hebben verf nodig. We maken bloemen!” Ik besluit mee te gaan in het plan, het is toch rustig. Het eindresultaat mag er best zijn. Het is een leuk bosje geworden. Waar hij dat nu weer gezien heeft??

                Als de baby aangeeft dat ze wakker is kan ik de heerlijke eerste zonnestralen niet weerstaan en besluit naar buiten te gaan. Het is voor het eerst sinds dit kindje er is. Voorheen moest ze zo ontzettend wennen en was ze nog zo ontzettend klein dat ik besloot haar ritme even voor te laten gaan door pas in de middag naar buiten te gaan. Het gaat prima. Wij genieten van de zon en na een half uurtje doet de baby gewoon lekker een dutje in de tweelingwagen.

                Bij thuiskomst drinken we met zijn allen wat met een koekje erbij, de appel hebben we vandaag in de zon opgegeten. Dan is het tijd voor de fles van de baby.  Na de fles volgt standaard een verschoning en knuffelen en spelen met wat liedjes op schoot. Ik kan echt genieten van zo’n kleintje. En elke week kan ze weer wat meer, zo bijzonder.

                Als ze weer op bed ligt schrijf ik in haar boekje en dek de tafel. Om 12.30 wordt ze weer opgehaald. Haar moeder heeft een super grote pot met narcissen mee genomen. Wat lief!! Helemaal niet nodig eigenlijk, maar wel lief.

                Als Jet op bed ligt mag Teun even een half uurtje TV kijken. Dat geeft mij de kans mijn administratie even bij te werken. Uren schrijven, nieuwe facturen uitdraaien en controleren, eventueel extra uren registreren en doorsturen. Ik kom deze week toch weer ruim op 42 uur.

                In de middag gaan we een jongen  van 4 uit school halen. Op de bakfiets. We doen nog even een boodschapje en dan spelen de jongens  allerlei rollenspellen. Teun vindt het heerlijk met een leeftijdsgenootje te spelen en ik kan even lekker met Jet keutelen. Om 17.00 wordt de jongen opgehaald en begint onze avond. Tot mijn blijdschap zie ik dat Chiel lekker vroeg thuis is, kan ik mooi even voor het eten een rondje hardlopen. Even de dag van me aflopen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb