Koekeloere.jouwweb.nl
Home » elk kind is uniek

Natuurlijk zijn er allerlei richtlijnen van wat een kind wel zou moeten kunnen en wat nog niet. Maar elk kind is anders, het zijn maar richtlijnen. Iedereen weet dat eigenlijk wel, maar als het dan om je eigen kind gaat is het toch weer een ander verhaal. Dan is het misschien lastiger in te schatten. Vooral als een ander kindje van dezelfde leeftijd andere dingen kan.

Ruimte in eigen ontwikkelen

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen in hun eigen tempo groeien. Misschien belangrijker nog: wat vind jullie/jouw kind leuk, spannend, enz. Voor een kleine baby is de hele wereld nieuw! Het leert het fijnste als het iets is wat hij/zij kiest, niet bij wat ‘hoort’. Natuurlijk hoort een veilige omgeving en volwassenen waarbij je kind een vertrouwd gevoel heeft, hier ook bij.

 Wat past bij jullie/jouw kindje?

Merk je thuis dat je kindje iets erg leuk vindt of erg goed kan, is dat handig om in het ‘dagboek’  op te schrijven. Ik kan daar dan tijdens de opvangdagen op inspelen. Wil je graag dat je kindje ergens wat extra mee oefent omdat jullie dat thuis ook doen, is dat ook handig om aan te geven. (Ik denk daarbij aan zindelijkheidstraining, dagritme in waken en slapen). Als mij op de opvangdagen iets opvalt zal ik dat ook altijd aangeven.