Koekeloere.jouwweb.nl
Home » dagboek » zondag

zondag

Zondag avond, 17.00. We beginnen te denken aan het klaarmaken van de avondmaaltijd.

Terwijl Chiel begint aan het avondeten, begeef ik me naar boven. Hier komen morgen weer 4 kindjes slapen.

Er ligt nog een restje van het zondag ochtend ritueel her en der op de bovenverdieping verspreidt. Extra kussens op ons bed, overal knuffeldieren die hier overigens als ‘vriendjes’ worden beschouwd en waar met zorg mee omgegaan dient te worden. Met een sierlijke boog belanden ze op de bedden van de kinderen, nouja, dat was de bedoeling… het is maar goed dat ze niet zien dat hun ‘vriendjes’ hierbij enige blauwe plekken oplopen. 

Opruimen, schoon beddengoed, luieremmers leeg (wat stinken die dingen altijd vreselijk trouwens), stoffen, stofzuigen, dweilen. Ach, iedereen met een eigen huis kent de riedel vast wel. Sinds een paar maanden komt hier wat bij;  campingbedjes uit de kast, zorgen dat alle dekentjes en slaapzakken klaarliggen. Zo! Boven is alles klaar voor het begin van de week.

19.30; de kids liggen heerlijk gewassen en gestreken te snurken. Nu  moet beneden nog alles klaar worden gezet. Gelukkig helpt Chiel me hierbij altijd even een handje. Laatste wasje wegwerken, stofzuigen dweilen. 

De opklapbox komt tevoorschijn. Dit weekend ben ik naar de spel-o-theek geweest voor wat vernieuwing in het speelgoed. Ook voor de baby’s deze keer. Ik kijk hoe ik een aantal dingen in de box kan bevestigen. Er komt morgen ook een peuter van 1.5 en natuurlijk mijn eigen peuter, voor hen leg ik ook alvast iets klaar. Met mijn ‘grote vent’ van 3.5 zoek ik morgen samen wat uit.

Zal ik wel of niet met de tweelingwagen de deur uit gaan morgen? Ik bedenk me alvast wat verschillende scenario’s. Hmm, je weet maar nooit. Toch maar alles klaarzetten dan. Voor elke baby een wipper? Check! Voor iedereen een kinderstoel? Check! Voor iedereen een slab en een eigen spuugdoek? Check!  Dan alleen nog de dagritme kaarten ophangen en ik ben er helemaal klaar voor. Nog even een heerlijk bakkie koffie met de benen in de lucht. Morgen begint de week weer.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb