Koekeloere.jouwweb.nl
Home » samenwerking met ouders

 

Een kind is hetgeen dat je het meest dierbaar is. Vanaf het moment dat je je kindje voor het eerst in je armen houdt wil je als ouders niets liever dat alles goed en voorspoedig verloopt. Vaak ben je er zelf bij om te sturen, te beschermen en te laten ontdekken. Maar er komt een moment dat je bijvoorbeeld weer aan het werk gaat en je vertrouwen moet krijgen in anderen om ook voor je kind te zorgen. Belangrijker nog, het vertrouwen krijgen dat anderen dit net zo goed willen proberen als jij!

Soms ben je het eens…

Tijdens het intake gesprek zal er al een gevoel van vertrouwen zijn, tenminste dat is de basis voor goede opvang en ook de insteek die Kroostopvang en B4kids hoog in het vaandel hebben. Het is geen kwestie van lijstjes ‘voors’ en ‘tegens’. Het is een gevoel wat meteen goed moet zitten. Als dat eerste ‘gevoel’ in orde is is er altijd ruimte voor gesprek. Wat vind(en) jullie/je als ouder(s) belangrijk en waar wil(len) jullie/je graag dat rekening mee gehouden wordt. In de meeste gevallen zal het dan tijdens de opvang vlekkeloos verlopen.

…. En soms ook niet

Maar het kan ook voorkomen dat iets niet zo loopt als je graag zou willen.  Vaak is het lastig een moment te vinden hierover te beginnen. Ik vind het erg belangrijk dat ouders het te allen tijde aangeven als er iets niet naar wens verloopt. Het gaat immers wel om je kind! Hoe moeilijk ook, ik vind het fijner om het te horen te krijgen dan er naar te moeten raden. Vaak merk je wel dat er iets is maar blijft het als een olifant in de kamer marcheren. Dat is voor alle partijen vervelend en misschien wel het vervelendste voor je kind en daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb