Koekeloere.jouwweb.nl
Home » dagboek » woensdag

woensdag

 

Woensdag. Dit is qua organisatie een pittige. 7.30 in de ochtend komt de baby van 4 maanden weer. Niets aan de hand, kan ik aan. Om 8.30 sluit de baby van 8 maanden zich bij ons aan, nog niets aan de hand, kan ik ook allemaal nog aan. Rond 9.30 – 10.00 lig de hele baby-boom lekker op bed bij te komen en drink ik koffie met mijn eigen kids, kan ik ook nog aan. Maar dan…….

10.30 de eerste baby moet wakker gemaakt worden voor de fles, verschoning enz. Flesje en slab klaarleggen en we kunnen.  Iets voor 11.00 is de tweede baby aan de beurt. Fles je en slab klaar?

Zodra de baby’s gegeten hebben schrijf ik de kroostdagboekjes en pak ik de tassen alvast in. Als we straks thuis komen zullen ze allebei meteen opgehaald worden.

                11.15 Plassen, jassen en schoenen en op naar school om een jongentje op te halen. We moeten uiterlijk 11.30 vertrekken want het is best ver voor Jet haar kleine beentjes. De tweelingwagen is bezet door de 2 baby’s dus ze zal het moeten lopen. Een goede oefening, maar je moet er wel de tijd voor nemen. We zijn vandaag precies op tijd bij school. Ik parkeer de tweelingwagen zo tactisch mogelijk dat we straks niet door de hele mensenmassa ons naar buiten hoeven wurmen. Om 12.00 lopen we weer terug.

                12.30 Gelukt! Precies op tijd thuis. Ik laat de jongens nog even buiten spelen. Ze zijn altijd zo uitgelaten als ze elkaar weer zien. Het miezert een beetje maar dat vinden de mannen niet erg. Geeft mij de kans Jet uit haar jas te hijsen en de baby’s netjes aan hun familie mee te geven. Als de baby’s veilig en wel uitgezwaaid zijn ga ik de tafel dekken. De kinderen hebben een bere honger en Jet wordt nu toch echt wel moe. Na het eten gaat ze gelijk naar bed.

                13.15 even alleen met de jongens. Ik help ze op weg met spelen anders rennen ze de hele dag alleen maar achter elkaar aan. Heerlijk om naar ze te kijken. Na een kleine voorzet maken ze zelf vaak het spel af tot ze weer even een duwtje nodig hebben. We lezen een boekje, spelen een spelletje. Tot Jet om 15.15 weer wakker wordt.

                Tijd voor wat te drinken en wat lekkers. Daar zijn we allemaal wel aan toe. Om 15.45 springen we weer op de fiets want om 16.00 begint het gymclubje van Teun. Tijdens het gymclubje gaan we meestal een speeltuin opzoeken, helaas regent het vandaag dus blijven we in de kantine. Om 17.00 is het gymlesje afgelopen. Teun aankleden en ik breng het laatste gastkindje even thuis. Dit geeft me iets meer rust, anders zouden zijn ouders misschien voor een dichte deur staan. En ach, ik kom er toch langs.

                Dit soort dagen zijn niet ideaal en eigenlijk ben ik ook helemaal niet zo goed in dit geren en gevlieg. Maar 1 keer per week lukt me nog wel. Dat wil zeggen, lukt me steeds een beetje beter. Vanavond komt er een mooie film op TV. Die heb ik verdient!